Roaccutane droge lippen

Roaccutane en droge lippen

Het is geen geheim dat patiënten tijdens een roaccutanekuur te maken krijgen (zeer) droge lippen. Dit is een zeer vaak voorkomende bijwerking en bijna alle patiënten zullen in bepaalde mate last krijgen van droge lippen.

Droge lippen, dat is toch niet zo erg?

Droge lippen krijgen is inderdaad een onschuldige bijwerking. Echter, wanneer de lippen niet goed vochtig worden gehouden met een crème of zalf, kunnen de lippen extreem uitdrogen, opzwellen en uitbarsten. In dat geval kan praten wat moeilijker worden dan normaal en tijdens het lachen kunnen de lippen pijnlijk aanvoelen.

Droge lippen voorkomen

Om droge lippen zoveel mogelijk te voorkomen tijdens een roaccutanekuur, is het erg belangrijk om een vochtinbrengende crème aan te brengen op de lippen. Dit moet meerdere malen per dag herhaald worden (ook ter preventie). Daarom is het erg verstandig om altijd een lippenbalsem bij je te dragen (Labello o.i.d.).

Wanneer je thuis bent, kun je gerust een hele dikke laag vaseline of een andere vochtinbrengende crème aanbrengen op de lippen. Zodra de crème volledig is ingetrokken in de lippen maar de lippen nog steeds droog aanvoelen, kan er een nieuwe laag crème worden aangebracht. Wees vooral niet te zuinig met de vochtinbrengende crème!

Wat zegt de bijsluiter?

“Droogheid van de huid, voornamelijk de lippen en het gezicht; ontstoken huid, schrale en ontstoken lippen, huiduitslag, lichte jeuk en lichte vervelling. Gebruik vanaf het begin van de behandeling een vochtinbrengende crème. Gebruik een vochtinbrengende zalf of crème en een lippenbalsem tijdens de behandeling.”

Lees hier de bijsluiter.

Roaccutane en droge lippen
4.6 (92%) 10 votes